Uw eigen dagdosissen | Sollie Apothekers - Antwerpen - Gezond advies

Uw eigen dagdosissen

Wij verdelen uw medicijnen

We worden allemaal ouder, en met het ouder worden nemen we meer geneesmiddelen. De bloeddruk, het cholesterolgehalte, het hart, de zenuwen, het geheugen en de ademhaling worden geleidelijk aan ondersteund door medicatie. Er moet een pilletje voor het ontbijt genomen worden, 2 tussendoor, 1 bij het avondeten, 1 voor het slapen... Omdat dit een dagelijks ritueel wordt, en onze medicijnenkast steeds voller geraakt, twijfelen we of we het ene of het andere al genomen hebben, nemen het voor de zekerheid nog eens…, of toch liever niet...

Medicatieschuif

Onderzoek wijst uit dat bij patiënten die meerdere pillen per dag moeten nemen, meer dan 70% regelmatig fouten maakt. Dit verstoort het effect van de medicatie grondig. U kan meer bijwerkingen oplopen, minder effect hebben van de medicatie of grote schommelingen in de werking, die nefast zijn voor uw gezondheid.

Wij kunnen u helpen door uw medicatie te verdelen in medicatiekaarten, waar opstaat wat erin zit, de datum en het uur van inname, desgewenst voor of na de maaltijd. Per week of per 2 weken kan u een kaart komen afhalen, waarin alles voorverpakt zit voor inname per tijdstip. Wenst u meer uitleg? Kent u iemand die deze hulp kan gebruiken? Neem dan gerust contact op en vraag een demonstratie. U bent ziek en alleen? U kan moeilijk tot bij ons geraken en u krijgt toch graag de uitleg van de apotheker zelf? Geen probleem, in dat geval brengen wij uw geneesmiddelen graag bij u aan huis. Let op, dit is geen dienst die openstaat voor iedereen, wel een extra service voor mensen in moeilijkheden.

Sinds kort bieden wij ook de verdeling van uw medicijnen aan via Posomind, een handig toestelletje dat het u gemakkelijk maakt om uw medicijnen correct in te nemen.